Vi har mange

Foreninger

Oplev fællesskabet på Anholt?

En guide til øens foreninger, fra DarkSky Anholt, der fremmer stjernekiggeri, til Anholt Petanque Klub for sjov og spil. Bliv en del af Anholts mangfoldige og engagerede fællesskaber.

 

Foto: Jakob Andersen fra Clearskyastro.dk

Anholt Petanque Klub

Anholt Petanque Klub er stiftet med det formål at udbrede petanquespillet og andet livsnyderi på Anholt. Vi spiller næsten hver dag i sommerferien på banerne ved Casablanca på havnen. Hver torsdag i juli og ind i august afholder vi rødvinsturnering for medlemmer, og det koster kun 50kr. at blive medlem. I Anholt Petanque Klub er alle velkomne, ung som gammel, øvet som nybegynder. Kom ned og mød nye venner og få et spil petanque - det er sjovt.

DarkSky Anholt

Der er mørkt om natten på Anholt – rigtig mørkt! Anholt er nemlig den mindst lysforurenede plet på Danmarks kortet og et af de steder i Nordeuropa med størst mulighed for at se en uspoleret stjernehimmel. Mørket og stjernerne bliver sjældne i en verden, hvor kunstig belysning er altoverskyggende. Det viser sig nu, at dette overforbrug af lys har foruroligende konsekvenser for både mennesker og dyr, både til lands, til vands og i luften. Derfor er mørket ved at blive en ægte luksus og en eksklusiv oplevelse.