Ny portal til www.anholt.dk

Vi har opbygget en helt ny portal for Anholt. Det har været forbundet med et større arbejde og vil være en løbende proces. Vi har valgt ikke at oveføre alt det gamle materiale. En stor del af det vil dog komme med i en ny form. Det vil vore medredaktører tage sig af. Det vigtigste er nu taget med.


Fredningsnævnet har netop afgjort, at Anholts vestkyst skal fredes.

På Anholt vækker det forundring, skuffelse og vrede, at Danmarks Naturfredningsforening egenhændigt, og uden inddragelse af øens befolkning kan stille forslag, hvis eventuelle gennemførelse vil få vidtrækkende konsekvenser for øen, dens beboere og deres eksistensgrundlag. At en lokalbefolkningen ikke tages med på råd, og automatisk er med under projektudarbejdelsen finder vi både arrogant og udemokratisk.

Politisk utilfredshed med Fredningsnævnets foreløbige fredningskendelse på Anholt.

Læs mere under Set & Sket

Turistkontoret er flyttet

Vi er pr. 1. september 2014 flyttet til havnen.
Man kan finde os i havneterminalen - Gennem Landet 94


Velkommen til Anholt

Det er ikke helt almindelige folk, der kommer til øen. Der skal noget til at rejse ud midt i Kattegat og holde ferie et sted med så få traditionelle turistaktiviteter, som findes på Anholt.   

Hvad er det som får nysgerrige til at dukke op første gang - og rejse hertil igen og igen, år efter år ?   

Kom selv og find ud af det. Se, hvordan hvert eneste sommerhus er gemt i naturen. Find dit eget stykke strand med langt til badenaboer. Gå på havnen, gå på værtshus, til bal i skolegården eller i Forsamlingshuset, eller til fodboldkamp med Anholt United, og mød de andre ikke-helt-almindelige feriefolk på Anholt.    

Midt i Kattegat ligger Anholt, og det er landets mest isolerede ø med mere end 60 kilometer til nærmeste nabo. Fra øens to høje bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg ser man vand så langt øjet rækker.

Størstedelen af øen er ørken med store, klitlandskaber. Anholts ørken er Nordeuropas største. Sælerne er en anden af værdierne på Anholt. Men her skal man træde varsomt, for de yngler på den yderste spids af øen. Anholt har også et spændende lille lokalmuseum, som er et besøg værd.

Forfatteren Hans Hjorth skrev omkring 1908: "Man kommer uvilkårligt til at elske dette sted, hvor man, fjernt fra verdens larm og støj, kan nyde frihed og den ro, som i så høj grad udmærker denne lille plet frem for alle andre steder, jeg hidtil har besøgt".

Og det gælder stadigvæk.

Besøg Anholt og døm selv !

Anholt

En dråbe land midt i Kattegats favn,
en ø, en blomstrende ørken, en havn,
et åbent helle, et bydende navn,
en vindblæst stilhed, et indfriet savn. 

Se lyse vidder med gulgrønne snit
og dybblå bånd bag en strandvold i hvidt,
et spraglet sletteland, farverigt slidt,
af stormen formet, af bølgerne bidt. 

Et syn, der fremkalder ordløse sagn,
til sindets lise, og hjertet til gavn;
et sultent øjes æstetiske agn,
som trolddoms blik mellem nymfe og faun. 

Vær tavs derude, lidt ude af trit
med vaners, takters og skemaers ridt;
giv slip på klokken, bliv hverdagen kvit,
– mærk Anholt, drivende, drømmende, frit.

Rune Engelbreth Larsen (2011)

Set & Sket

Kroen åbnede 10. marts
Molevitten åbner 29. maj

Køb & Salg

Nyt sommerhus til salg fra 2. april


ANHOLT.DK er støttet af EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri via Småøernes Aktionsgruppe og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter samt DONG